Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Raju sadealue liikkuu Suomen yli itään, sähköttä olevien määrä kasvanut illan aikana

Sähkökatkojen määrä Suomessa on illan aikana noussut, ja ilman sähköä on alle 10 000 asiakasta. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan kymmenen aikaan illalla ilman sähköä oli hieman vajaa 8 000 asiakasta. Sähkökatkot keskittyivät maan etelä- ja keskiosiin.

Vielä alkuillasta ilman sähköä oli vain noin 3 000 asiakasta.

Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on voimassa tuulivaroitus, minkä lisäksi voimakas lumi- ja vesisadealue liikkuu Suomen yli itään. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta kertyy maan keskivaiheilla noin 10 senttimetriä ja ajokeli on paikoin erittäin huono.

– Etelänpuoleinen tuuli alkaa heiketä lännestä alkaen, Ilmatieteen laitos myös kertoi hieman ennen puolta kymmentä illalla.

– Se (sadealue) liikkuu itää kohti, ja varsinkin tuolla Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla voi sakeastikin iltayön ja yön aikana sadella, kertoi päivystävä meteorologi Helena Laakso STT:lle aiemmin lauantaina.

Aiemmin tällä viikolla puhaltanut Liisa-myrsky katkoi sähköt peräti 80 000 kotitaloudelta, sähkökatkokartan Twitter-tilillä kerrottiin eilen.

Ajokeli on illalla ja yöllä er ittäin huono tai huono

Pohjois-Savoon, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle sekä Pudasjärvelle, Taivalkoskelle että Kuusamoon on annettu varoitus erittäin huonosta ajokelistä. Ajokelin on alueilla ennustettu muuttuvan erittäin huonoksi iltayöllä lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Isossa osassa muuta maata tiesään on ennustettu muuttuvan illalla huonoksi. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa on puolestaan voimassa tuulivaroitus. Varoitusten mukaan etelätuuli on voimakasta illalla ja yöllä. Tuulen nopeus voi puuskissa olla 20 metriä sekunnissa.

Merialueilla on voimassa myrskyvaroitus, ja osissa merialueita voimassa on myös aallokkovaroitus.

– Huomenna on päivällä jo suuressa osassa maata poutaista, ehkä jotain heikkoja sateita vielä Lapissa tulee, Laakso kertoi.