Suomessa raportoitiin toista päivää putkeen yli 460 uutta koronatartuntaa, Sodankylässä hoivayksikössä viisi koronakuolemaa viikon aikana

Keväästä alkaen tartuntoja on raportoitu yhteensä 21 216. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä, Sanna Raita-aho, Maiju Ylipiessa, Minna Pulli / STT

Sodankylässä ikäihmisten hoivayksikköön levinnyt koronavirus on johtanut viiden asukkaan kuolemaan, Sodankylän kunta kertoi lauantaina.

– Aikaisemmin kahdelle ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Nutukkaan osastolle levinnyt koronavirus on ollut viime viikkojen aikana asukkaille, omaisille ja henkilöstölle huolen ja surun aihe, kunnan tiedotteessa sanottiin.

Lauantain tietojen mukaan koronan on saanut kaikkiaan 11 hoivayksikön asukasta ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa.

– Kuluneen viikon aikana viisi Nutukkaan asukasta on menehtynyt koronan uuvuttamana, tiedotteessa myös kerrottiin.

Kahdessa viimeisimmässä Nutukkaan joukkotestauksessa tällä viikolla ei ole enää todettu uusia tartuntoja. Nutukkaaseen on suunniteltu vielä kaksi joukkotestausta tulevalle viikolle.

Asiasta uutisoi aiemmin Lapin Kansa .

Tartuntojen yhteismäärä edelleen nousussa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan Suomessa on raportoitu 469 uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntojen kahden viikon yhteismäärä on ollut viime aikoina nousussa. Kahden viikon aikana on raportoitu 3 831 koronatartuntaa, kun kahden aiemman viikon aikana kerrottiin 2 733 uudesta tartunnasta. Kahdessa viikossa raportoitujen tartuntojen määrä on siis noussut 1 098 tapauksella eli noin 40 prosenttia.

Uusista tartunnoista on kahtena peräkkäisenä päivänä ilmoitettu selvästi tavanomaista enemmän. Myös eilen ilmoitettiin yli 460 uudesta diagnoosista.

Tällä viikolla viranomaiset totesivat pääkaupunkiseudun siirtyneen koronaepidemian kolmiportaisella seurannalla akuuteimpaan tilaan eli leviämisvaiheeseen. Alueella otetaan epidemian leviämisen ehkäisemiseksi käyttöön ensi maanantaista alkaen uusia rajoituksia, joista osa koskettaa koko Uuttamaata.

Keväästä alkaen tartuntoja on raportoitu yhteensä 21 216 kappaletta.

THL kertoo koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa. Viikonloppuisin uusia tietoja ei kerrota.

Perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa on 104 ihmistä, mikä oli 14 enemmän kuin keskiviikkona. Sen sijaan tehohoidossa olevien määrä oli vähentynyt kahdella potilaalla 10 ihmiseen.

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu 375.

Koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa

Alkuviikosta alkanut koronavirusepidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa, kaupunki kertoo. Oulussa todettiin lauantaina joukkoaltistuminen Pateniemen lukiossa ja Merikosken yläkoulussa.

– Pateniemen lukiossa on tänään asetettu 50 henkilöä karanteeniin. Merikosken yläkoulussa on asetettu 24 henkilöä karanteeniin, kaupungin lauantaisessa tiedotteessa kerrottiin.

Oulussa oli kuluvalla viikolla todettu lauantaihin kello 15 mennessä 63 uutta koronvirustartuntaa. Joukkoaltistumisia oli tullut tietoon yhdeksän, ja kaikkiaan noin 300 ihmistä oli asetettu karanteeniin.

– Tartuntojen määrä on lisääntynyt kuluvan viikon aikana Oulussa nopeammin kuin aiempina viikkoina ja ilmaantuvuus sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla on nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina, tiedotteessa sanottiin.

Myös Tampereen kaupunki tiedotti lauantaina, että Hervannan Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleet ihmiset ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle tiistaina ja keskiviikkona.

– Kaikkia tuona aikana Kupolin nuorisokeskuksessa oleskelleita henkilöitä kehotetaan varovaisuuteen ja muistutetaan, että mikäli ilmaantuu infektio-oireita, on syytä pysytellä kotona ja hankkiutua koronavirustestiin, tiedotteessa sanottiin.

Nuorisokeskus Kupoli on toistaiseksi suljettu.

Joensuussa puolestaan asetettiin karanteeniin muun muassa yhteiskoulun lukion ja Lyseon peruskoulun opetusryhmiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut