Finnair siirtää kolmen A350-lentokoneen toimitusta

Sopimus on Finnairin mukaan osa toimista, joilla yhtiö pyrkii varmistamaan, että se selviää koronapandemiasta vahvana lentoyhtiönä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Finnair siirtää kolmen jäljellä olevan laajarunkoisen Airbus A350-900 lentokoneen toimituksia kaksi vuotta eteenpäin. Finnair kertoo tehneensä sopimuksen asiasta Airbusin kanssa.

Sopimus on Finnairin mukaan osa toimista, joilla yhtiö pyrkii varmistamaan, että se selviää koronapandemiasta vahvana lentoyhtiönä.

– Olemme neuvotelleet aktiivisesti kaikkien toimittajiemme kanssa covid-19-pandemian aikana ja hakeneet kustannusten vähentämistä tukemaan suunnitelmaamme lentojen lisäämisestä, kun liikenne taas elpyy, kertoo Finnairin rahoituksesta ja laivastosta vastaava johtaja Christine Rovelli tiedotteessa.

Hänen mukaansa sopimus tuo joustavuutta nykyisen laivaston tehokkaaseen käyttöönottoon ja kassavirran hallintaan. Toimitusten siirtämisen vuoksi Finnairin investointien kassavirta supistuu ensi vuonna noin 200 miljoonaa euroa.

Lentokoneet oli määrä toimittaa ensi vuoden toisen vuosineljänneksen ja vuoden 2022 toisen neljänneksen välisenä aikana.

Finnair on tilannut yhteensä 19 Airbus A350-900 XWB -lentokonetta. Yhtiö on vastaanottanut niistä tähän mennessä 16.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut