Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koronan vuoksi viivästyneet opinnot huomioidaan syksyllä valmistuvien opintolainan hyvityksessä

Hallitus esittää helpotuksia opintolainan ehtoihin koronaepidemian vuoksi.

Lakimuutoksen myötä syyslukukautena 2020 valmistuva opintolainan saaja olisi oikeutettu opintolainahyvitykseen, vaikka tutkinnon suorittaminen olisi viivästynyt keväältä epidemian vuoksi, opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo.

Epidemiasta johtuva syy voi olla esimerkiksi pakollisen harjoittelu- tai opintojakson estyminen. Korkeakoulut siirtyivät keväällä etäopetukseen epidemian vuoksi.

Hyvitys huomioi viivästyksen myös, jos ensimmäistä tutkintoaan suorittava opiskelija ei ole pystynyt aloittamaan opintojaan epidemian vuoksi lukuvuonna 2020–2021. Muutos koskisi myös opintojen aloittamista ulkomaisessa korkeakoulussa.

Neuvotteleva virkamies Virpi Hiltunen ministeriöstä kertoo STT:lle, että vastaavanlaisia säädöksiä tehdään tulevien lukukausien varalta yksi kerrallaan, jos sille nähdään tulevaisuudessa tarvetta.

Kela maksaa osan nykyisten korkeakouluopiskelijoiden nostamasta opintolainasta, jos nämä saavat tutkintonsa valmiiksi tavoiteajassa.

Aiemmin korkeakouluopiskelijoille on helpotettu opintotuen ehtoja lukuvuonna 2019–2020 suoritettuihin opintoihin.

Hallitus antoi esityksenä opintotukilain muuttamisesta torstaina, ja muutosten on tarkoitus tulla voimaan vuoden alusta.