Pirkanmaan kuolonkolarissa epäily päihteiden väärinkäytöstä – ei näyttöä siitä, että asia olisi vaikuttanut onnettomuuteen

Poliisi on saanut osittain puhutettua osallisia ja paikalla olleita silminnäkijöitä. Kuvituskuvaa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Pirkanmaalla valtatie 9:llä maanantai-iltana tapahtuneessa rajussa nokkakolarissa kuoli yksi ihminen. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui vakavasti kolme ihmistä, jotka kaikki kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Kolarissa oli osallisina kaksi autoa. Törmäys tapahtui suoralla tieosuudella, kun toisesta suunnasta tullut auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle, rikosylikomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista kertoo STT:lle.

Väärälle kaistalle ajautuneessa autossa oli vain kuljettaja, joka loukkaantui vakavasti. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Vastaan tulleessa autossa oli kolme ihmistä. Auton kuljettaja kuoli ja kaksi matkustajaa loukkaantui vakavasti.

Kolmen hengen seurueen osalta epäillään päihteiden väärinkäyttöä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että päihteiden käytöllä olisi ollut vaikutusta onnettomuuden syntyyn, Nieminen kertoo.

Onnettomuus tapahtui Oriveden ja Kangasalan rajalla. Kaikki kolarissa osallisina olleet ovat kotoisin Pirkanmaalta.

Hälytys onnettomuudesta tuli maanantaina iltakymmenen jälkeen. Tapahtumahetkellä oli poliisin mukaan pimeää ja sateista. Tie oli onnettomuuden takia suljettuna muutaman tunnin.

Poliisi on saanut osittain puhutettua osallisia ja paikalla olleita silminnäkijöitä.

Autot joutuivat kolarin seurauksena lunastuskuntoon. Ajonopeuksista ei ole toistaiseksi tietoa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut