Metsä Groupin osavuositulos oli yhtiön mukaan ennakoitua parempi

Metsä Group kertoi, että kartonkiliiketoiminnassa myyntimäärät olivat odotuksia paremmat ja hinnat säilyivät vakaina. JYRKI NIKKILÄ / LEHTIKUVA

STT

Metsä Groupin tulos oli heinä–syyskuussa ennakoitua paremmaksi. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli 115 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 110 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski 1 245 miljoonaan euroon viime vuoden 1 374 miljoonasta eurosta. Pääjohtaja Ilkka Hämälä sanoo tiedotteessa, että merkittävin tulosparannus heidän arvioonsa nähden tuli kartonkiliiketoiminnasta, jossa myyntimäärät olivat odotuksia korkeammat ja hinnat säilyivät vakaina.

– Selluliiketoiminnassa Kiinan kysyntä elpyi neljänneksen aikana ja myös hinnoissa Aasian markkinoilla nähtiin positiivista kehitystä. Myös puutuotteiden osalta liiketoiminta oli hieman ennakoitua vahvempaa, Hämälä sanoo.

Hämälän mukaan Euroopassa huonontunut koronapandemiatilanne ei ole näkynyt muutoksina kysyntärakenteessa edelliseen kvartaaliin verrattuna ja yhtiö on ylläpitänyt tehtaiden normaalin käyntiasteen.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut