HS: Hallituksen ja Helsingin pormestari Vapaavuoren välit kiristyneet koronalinjausten vuoksi

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) välit ovat kiristyneet erityisesti viimeisen viikon aikana, kertovat hallituslähteet Helsingin Sanomille .

Syiksi kerrotaan erimielisyydet koronalinjauksista ja Vapaavuoren julkisuudessa esittämä hallituksen päätösten arvostelu.

Hallitus julkaisi viime viikon lopulla harrastuksia ja yleisötilaisuuksia koskevan periaatepäätöksen, jonka Vapaavuori tyrmäsi, koska siinä ei lueteltu tarkkuudella, mitä urheilulajeja ja harrastuksia tulisi suositella keskeytettäviksi. Hallituksen piirissä kerrotaan katsottavan, ettei Vapaavuori ole itse tehnyt tarpeeksi koronaviruksen torjunnassa pääkaupunkiseudulla.

HS:n lähteiden mukaan Vapaavuoren välit ovat erityisen hyisiä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd.) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoon (kesk.).

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut