Riskiryhmien influenssarokotukset ovat alkaneet Suomessa, THL:n mukaan rokotteen ottaminen on tärkeää erityisesti koronapandemian aikana

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Paavali Pastila / STT

Influenssakausi lähestyy Suomessa. Osa kunnista on aloittanut riskiryhmien influenssarokotukset, mutta suurin osa aloittaa rokottamisen marraskuun alussa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL.

THL muistuttaa, että influenssarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää koronapandemian aikana.

– Samanaikaisesti sairastettu influenssa ja korona ovat huono yhdistelmä kenelle tahansa, mutta aivan erityisesti riskiryhmille. Sen vuoksi influenssarokotteen ottaminen on tänä vuonna erityisen tärkeää. Rokote ehkäisee influenssan leviämistä ja suojaa sekä omaa terveyttä että lähipiiriä, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa .

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttoman rokotteen saavat muun muassa kaikki 65 vuotta täyttäneet, 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset ja raskaana olevat naiset.

Nohynek kertoo, että aiempien vuosien tapaisia suuria joukkorokotuksia ei voida toteuttaa koronapandemian takia, mutta esimerkiksi ajanvaraukseen perustuvat rokotustilaisuudet ovat mahdollisia.

Vähemmän influenssaa kuin aiempina vuosina

THL:n mukaan influenssakausi ei ole vielä alkanut Suomessa. THL:n tartuntarekisteriin ei ole heinäkuun jälkeen ilmoitettu yhtään laboratoriovarmistettua influenssatartuntaa.

Influenssaa on havaittu sekä pohjoisella että eteläisellä pallonpuoliskolla vähemmän kuin aiempina vuosina.

– Käynnissä oleva covid-19-pandemia ja viruksen leviämistä estävät toimet, kuten hygieniaohjeet, turvavälit ja maskien käyttö, ovat todennäköisesti vaikuttaneet myös influenssatartuntojen määrään. Tulevan influenssaepidemian voimakkuutta on kuitenkin mahdoton ennustaa, joten rokote kannattaa ottaa nyt kun tartuntojen suhteen on vielä rauhallista, kertoo THL:n erityisasiantuntija Niina Ikonen.Osa Suomen kunnista on aloittanut riskiryhmien influenssarokotukset, kertoo Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL. Suurin osa kunnista aloittaa rokottamisen marraskuun alussa.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

THL muistuttaa, että influenssarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää koronapandemian aikana.

THL:n mukaan influenssakausi ei ole vielä alkanut Suomessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut