Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Brittilaivaston erikoisjoukot valtasivat kaapatuksi epäillyn tankkerin Englannin kanaalissa – varustamo mukaan kyse oli epäonnistuneesta yrityksestä sulkea salamatkustajat hyttiin

Britannian laivaston SBS-erikoisjoukot ovat ottaneet kiinni seitsemän salamatkustajaa Englannin kanaalissa purjehtineesta öljytankkerista, kertoi maan media maanantaina.

Kuusitoista sotilasta laskeutui alukseen sunnuntai-iltana köysillä helikoptereista ja valtasi sen alle kymmenessä minuutissa, kertoi BBC . Mukana oli myös taistelusukeltajia siltä varalta, että alus olisi ollut miinoitettu.

Salamatkustajat, joiden uskotaan olevan Britanniasta turvapaikkaa hakevia nigerialaisia, luovutettiin poliisille.

Tankkerin miehistö oli ennen valtausta vetäytynyt laivan turvahuoneeseen, mistä he pyysivät apua.

Salamatkustajat uhkailivat miehistöä

Siitä, miten salamatkustajat olivat alukseen päätyneet, ja yrittivätkö he sunnuntaina kaapata sen, ei ollut täyttä varmuutta. BBC:n varustamolähteistä hankkiman tiedon mukaan miehistö oli jo jonkun aikaa ollut tietoinen salamatkustajista.

Nave Andromeda -tankkerin omistavan kreikkalaisen Navios -varustamon mukaan tilanne kärjistyi vasta sen jälkeen, kun salamatkustajia yritettiin sulkea hyttiin. Tämän jälkeen he olisivat uhkailleet miehistöä, joka vetäytyi turvahuoneeseen ja pyysi apua rannikkovartiostolta.

– Sataprosenttisen varmasti kyseessä ei ollut kaappaus, varustamoa edustava asianajotoimisto Tatham & Co sanoi BBC:lle.

Nave Andromeda on rekisteröity Liberiaan. Tankkeri lähti lokakuun alkupuolella Nigerian Lagosista, kertovat muun muassa BBC ja meriliikenteen seurantasivusto marinetraffic.com . Se ei pysähtynyt matkallaan missään.

Tankkeri saapui varhain maanantaina Southamptonin satamaan.

Sotilaat ottivat laivan haltuun Wightin saaren lähistöllä. Kukaan ei loukkaantunut valtauksessa. Britannian poliisi jatkoi maanantaina tapahtuman tutkimista.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.