Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Valtio tukee Kaipolan rakennemuutosta ensi vaiheessa 4,5 miljoonalla eurolla

Valtio kohdentaa 4,5 miljoonaa euroa Kaipolan äkilliseen rakennemuutokseen liittyviin hankkeisiin, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Metsäyhtiö UPM on kertonut sulkevansa Keski-Suomen Jämsässä sijaitsevan Kaipolan paperitehtaan joulukuun puoliväliin mennessä. Kaipolan tehtaassa päättyy 450 työtehtävää, joista 20 siirtyy Jämsänkoskelle.

Kyseessä on ministeriön mukaan ensimmäinen rahoituserä. Rahoitus kohdennetaan Keski-Suomen liitolle ja Keski-Suomen ely-keskukselle. Seuraava erä valmistellaan ensi vuonna.

Yhteensä ministeriö kertoo valtion tukevan alueiden elpymistä koronaepidemiasta yli 100 miljoonalla eurolla. Rahoitus tulee Suomen rakennerahasto-ohjelmasta, alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahoista sekä pienten ja keskisuurten yritysten kehittämishankkeiden tukemisen määrärahoista.

Pelkästään pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin suunnataan EU-tason ja kansallista rahoitusta yhteensä lähes 53 miljoonaa euroa.

Rahoituksen jakaantumiseen alueittain voi tutustua ministeriön verkkosivuilla . Esimerkiksi Lapin liitolle jaetaan viisi miljoonaa euroa pohjoisen matkailua ylläpitävien investointien rahoittamiseen.

Rahoituksella voidaan rahoittaa hankkeita, jotka liittyvät esimerkiksi tutkimukseen, kehitystyöhön ja innovaatioihin, yritysten liiketoiminnan kehittämiseen tai niiden toimintaympäristön kehittämiseen.

Rahoituksen käytön ehtona ovat maakuntien liittojen johdolla laaditut alueelliset selviytymissuunnitelmat, jotka on laadittu vähintään vuosille 2020–2021.