Matti Apusesta Ylen hallituksen puheenjohtaja

Matti Apunen tammikuussa 2019 Evan tilaisuudessa Helsingissä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Yleisradion hallintoneuvosto on valinnut Ylen hallituksen seuraavaksi puheenjohtajaksi Matti Apusen. Hän aloittaa puheenjohtajana keväällä.

Apunen on työskennellyt muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtajana vuosina 2010–2019 ja Aamulehden vastaavana päätoimittajana vuosina 2000–2010. Hän toimii Tampereen yliopiston työelämäprofessorina informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa.

– Apusella on laaja ja monipuolinen näkemys yhteiskunnasta ja mediatoimialasta. Hän omaa johtamiskokemusta sekä mediayrityksestä että asiantuntijaorganisaatiosta. Hallintoneuvosto arvostaa myös Apusen yliopistomaailman tuntemusta, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen (kok.) tiedotteessa.

Apunen puolestaan toteaa, että Yleisradio rooli suomalaisten elämässä on erityinen – ja siksi tehtäväkin on.

– Julkisesti rahoitetun Yleisradion sisältöihin ja palveluihin kohdistuu mittavia odotuksia. Ne voidaan parhaiten lunastaa läpinäkyvällä ja laadukkaalla työllä, Apunen kommentoi tiedotteessa.

Ylen hallituksen nykyinen puheenjohtaja on Thomas Wilhelmsson. Hänen tehtävänsä päättyy kevään yhtiökokoukseen, sillä puheenjohtajilla toimikausien enimmäismäärä on kuusi.

Hallitus muun muassa valitsee Ylen toimitusjohtajan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut