Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Aseen ammattioppilaitokseen Kangasalla vienyt poika oli syyntakeeton, ei tuomittu rangaistukseen

Pirkanmaalla Kangasalla ammattioppilaitokseen aseen vienyt poika on jätetty tuomitsematta rangaistukseen. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan tämä oli tekoaikaan syyntakeeton.

Kyse oli tapahtumista tammikuussa Tampereen seudun ammattiopiston Tredun tiloissa Finnentiellä. Tuolloin 16-vuotias opiskelija oli näyttänyt asetta henkilökunnalle.

Poliisi epäili poikaa ensin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Nimikkeet lievenivät kuitenkin nopeasti varkaudeksi ja ampuma-aserikokseksi.

Oikeuden mukaan poika oli vienyt pienoispistoolin ja siihen kuuluvia patruunoita isänsä lukitusta tallelokerosta. Poika määrättiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päätöksellä.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa istunnossa perjantaina. Tuoreeltaan siitä kertoi ainakin Yle .

---

Korjattu klo 20.17: Oikeus ei määrännyt poikaa tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon, vaan päätöksen teki Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.