Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Opettajan Ranskassa surmannut nuori mies viestitteli luokan oppilaan isän kanssa ennen veritekoa

Ranskassa historianopettajan surmannut nuori mies oli ennen veritekoaan yhteydessä yhden oppilaan isään, kertovat poliisilähteet. Isä oli masinoinut verkkokampanjan opettajaa vastaan, koska tämä oli näyttänyt koulussa oppilaille profeetta Muhammadia esittäviä pilakuvia esimerkkeinä ilmaisunvapaudesta.

Opettajan tappanut 18-vuotias tshetsheenimies ja isä olivat vaihtaneet viestejä Whatsapp-palvelussa.

Isä on poliisin tutkintavankeudessa.

Yksi Pariisin moskeijoista aiotaan sulkea kyseenalaisen videon vuoksi

Ranskan viranomaiset aikovat sulkea Pariisin koillisessa lähiössä sijaitsevan moskeijan puoleksi vuodeksi. Sulkeminen on osa toimia, joihin Ranska on ryhtynyt sen jälkeen, kun nuori tshetsheenimies surmasi historianopettajan perjantaina.

Suljettavaksi aiottu moskeija levitti murhaa edeltävinä päivinä Facebook-sivullaan videota, jossa hyökättiin opettajan aineistovalintaa vastaan, nimettömänä pysyttelevä tutkintaa lähellä oleva lähde sanoo. Opettaja oli näyttänyt koulussa oppilaille profeetta Muhammadia esittäviä pilakuvia esimerkkeinä ilmaisunvapaudesta.

Moskeijassa käy noin 1 500 ihmistä. Sisäministeriön mukaan moskeija suljetaan keskiviikkona.

Maanantaina kerrottiin, että poliisi oli ottanut kiinni toistakymmentä ihmistä tutkinnan yhteydessä. Joukossa oli neljä koululaista, joiden epäillään auttaneen opettajan surmannutta miestä. Tutkintalähteiden mukaan oppilaat olivat maksua vastaan osoittaneet opettajan hyökkääjälle.

Kiinni otettujen joukossa olivat hyökkääjän vanhemmat, isoisä ja nuorempi veli. Tämän lisäksi on pidätetty tunnettu islamistiradikaali ja yhden oppilaan isä, joka oli masinoinut verkkokampanjan opettajaa vastaan.

Poliisi teki myös tukun kotietsintöjä, joiden kohteena olivat epäillyt islamistiverkostot.