MaRan kysely: Pohjois-Suomen matkailuyritykset vähentämässä väkeä kovalla kädellä

Yli 40 prosenttia Pohjois-Suomen matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä on vähentämässä henkilöstömääräänsä ainakin puolella, käy ilmi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan jäsenkyselystä.

Kyselyn mukaan 55 prosenttia yrityksistä arvioi menettävänsä vähintään puolet liikevaihdostaan tulevalla talvikaudella. Lähes 30 prosenttia hotelleista ja kylpylöistä arvioi olevansa konkurssiuhan alla ensi keväänä.

MaRan mukaan hallituksen tulisi valmistella nopeasti uusi matkustusrajoituksia koskeva esitys, joka mahdollistaisi ulkomaalaisten matkailijoiden saapumisen Suomeen pelastamaan matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä ja työpaikkoja.

– Hallitus voi pelastaa vielä osan tulevasta talvikaudesta tekemällä nopeasti päätöksiä, jotka mahdollistavat ulkomaalaisten saapumisen Suomeen. Näillä päätöksillä on kuitenkin kiire, sillä nykyinen epäselvä tilanne on pysäyttänyt matkojen myynnin ja aiheuttaa viikoittain tuhansien matkojen peruutuksia, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Pohjoissuomalaisten yritysten mukaan tuleva talvikausi olisi rajoituksia lieventämällä pelastettavissa ainakin osittain. 70 prosenttia yrityksistä katsoi, että ainakin 30 prosenttia ulkomaalaisista asiakkaista olisi saatavissa, jos karanteenivaatimuksista luovuttaisiin pian ja yksi lähtömaassa otettu negatiivinen koronatesti riittäisi.

MaRan jäsenkyselyyn vastasi 107 Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivaa matkailu- ja ravintola-alan yritystä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut