Tutkimus: Nuorilla urheilijoilla enemmän kuukautiskierron häiriöitä kuin ei-urheilijoilla

STT

Häiriöt kuukautiskierrossa ovat yleisempiä nuorilla suomalaisilla urheilijoilla kuin samanikäisillä, jotka eivät urheile, käy ilmi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 18–20-vuotiaista urheilijoista kuukautiskierron häiriöitä raportoi lähes 40 prosenttia vastaajista, kun ei-urheilijoista häiriöitä oli vain kuudella prosentilla. 14–16-vuotiailla tällaista eroa ei havaittu.

Muissa maissa tehtyjen tutkimusten perusteella kuukautiskierron häiriöiden tiedetään olevan suhteellisen yleisiä naisurheilijoilla. Aiemman kirjallisuuden perusteella tiedetään, että yksi yleisimmistä syistä häiriöihin on liian niukka energiansaanti kulutukseen nähden, kertoo tohtorikoulutettava Suvi Ravi tiedotteessa.

Tutkimuksesta kävi ilmi myös, että urheilijat olivat muita nuoria tyytyväisempiä kehon painoonsa. Kuitenkin noin 20 prosenttia urheilijoista ja 40 prosenttia ei-urheilijoista sanoi olevansa tyytymättömiä painoonsa.

Tutkimukseen osallistui urheiluseuraan kuuluvia, vähintään neljä kertaa viikossa harjoittelevia sekä urheiluseuraan kuulumattomia tyttöjä ja nuoria naisia.

Käy myös printtiin, ei muita versioita.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut