Ravintoloiden lisätiukennukset voimaan kuuteen maakuntaan – niissä ravintolat sulkevat ovensa vuorokauden vaihtuessa

Koronaepidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevien alueiden ravintoloihin tulee voimaan lisätiukennuksia tämän viikonlopun aikana. Tänään illalla ravintoloiden tulee sulkea ovensa kello 24 ja lopettaa anniskelu samaan aikaan, sillä rajoituksia koskeva asetus astuu voimaan vuorokauden vaihtuessa sunnuntaiksi.

– Tänään voimassa oleva lainsäädäntö sallii anniskelun kello 24:ään asti. Anniskelu ja sulkeminen tapahtuvat sitten samanaikaisesti, kertoo ravintolayrittäjiä edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelujen (MaRa) toimitusjohtaja Timo Lappi.

Eli palvelua saa vaikka viisi minuuttia ennen puoltayötä, mutta kello 24 ravintolasta tulee poistua?

– Juuri näin, Lappi vahvistaa.

Uusien rajoitusten mukaan anniskelu ravintoloissa loppuu sunnuntai-illasta alkaen kello 22 ja ravintolat suljetaan kello 23. Ravintolat voivat ottaa sisään vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.

Toistaiseksi tiukemmat rajoitukset koskevat Uuttamaata, Varsinais-Suomea, Pirkanmaata, Kanta-Hämettä, Pohjanmaata ja Etelä-Pohjanmaata.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut