Elektroniikkajätti Samsungilla tuottoisa kesä – Yhdysvaltojen sanktiot kilpailija Huaweille näkyivät tulosennusteessa

Samsungin älypuhelinten ja muistipiirien kysyntää vauhdittivat osaltaan sanktiot, joita Yhdysvallat on määrännyt yhtiön kiinalaiskilpailijalle Huaweille. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Elektroniikkavalmistaja Samsung arvioi käyttökatteensa nousevan vuoden kolmannella neljänneksellä yli analyytikkojen ennusteiden.

Eteläkorealaisyhtiön torstaina julkaiseman tulosennusteen mukaan se odottaa käyttökatteensa nousevan heinä-syyskuulta noin 12,3 biljoonaan woniin eli noin yhdeksään miljardiin euroon. Viime vuoden vastaavan ajankohdan luku oli noin 7,8 biljoonaa wonia.

Samsungin älypuhelinten ja muistipiirien kysyntää vauhdittivat osaltaan sanktiot, joita Yhdysvallat on määrännyt yhtiön kiinalaiskilpailijalle Huaweille . Analyytikko Kang Min-soo Counterpoint Research -yhtiöstä arvioi uutistoimisto AFP:lle, että sanktioista on muodostumassa iso tekijä maailmanlaajuisilla älypuhelinmarkkinoilla.

– Samsungille se tulee olemaan hyvä tilaisuus kasvattaa markkinaosuutta Euroopassa, jossa se on kilpaillut Huawein kanssa useissa hintaluokissa, hän sanoi.

Samsung hyötyi sanktioista myös siten, että Huawei täydensi tarvikevarastojaan Samsungin tuotteilla ennen sanktioiden voimaan astumista syyskuun puolivälissä.

Analyytikot kuitenkin arvioivat, että mikropiirien laskevat hinnat voivat vaimentaa yhtiön tulosta vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Yhtiö on maailman suurin muistipiirien valmistaja.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut