Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Australia avaa rajoitetun matkustuskuplan Uuteen-Seelantiin, Venäjän koronavirustartunnat räjähtivät kasvuun

Australia avaa rajatun matkustuskuplan Uuteen-Seelantiin, kertoivat viranomaiset perjantaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kumpikaan maa avaa suljettuja rajojaan sitten koronarajoitusten voimaantulon, kertoo BBC.

Uudesta-Seelannista voi matkustaa Australian Uuteen Etelä-Walesiin ja Pohjoisterritorioihin ilman karanteenia kuluvan kuun puolivälistä lähtien.

– Tämä on matkustuskuplan ensimmäinen vaihe, mutta toivomme, että se ei jää vain näihin alueisiin ja osavaltioihin, sanoi Australian apulaispääministeri Michael McCormack.

McCormackin mukaan kuplan laajentaminen niin, että myös australialaiset voisivat matkustaa Uuteen-Seelantiin, riippuu Uuden-Seelannin pääministeristä Jacinda Ardernista.

Moscow Times: Venäjällä tartuntamäärät nousussa

Koronavirustartuntojen määrä Venäjällä on noussut korkeammaksi kuin kertaakaan aikaisemmin toukokuun lopun jälkeen. Maassa rekisteröitiin perjantaina 9 412 uutta tartuntaa, kertoo Moscow Times.

Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan kaupungin viranomaisten on määrättävä 30 prosenttia työntekijöistään etätyöhön koronaviruksen vuoksi. Tämän lisäksi kaikkien sellaisten työntekijöiden, joilla on jokin perussairaus tai jotka ovat yli 65-vuotiaita, on pysyttävä etätöissä.

Sobjaninin mukaan Venäjän kehittämää koronavirusrokotetta saadaan kaupunkiin suuri määrä vielä ennen vuoden loppua, kunhan se on ensin läpäissyt koko viimeisen testijakson.