Pörssit kääntyivät nousuun eilisen maailmanlaajuisen laskupäivän jälkeen

Alkupäivän vaihdetuin osake oli hissivalmistaja Koneen, joka antoi aamulla positiivisen tulosvaroituksen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Pörssikurssit kääntyivät tiistaina nousuun maanantain maailmanlaajuisen laskupäivän jälkeen. Helsingin pörssi sulki tiistaina reilun prosentin plussalla, ja OMXH-indeksi nousi niukasti takaisin yli 10 000 pisteen rajapyykin.

Vaihdetuin osake oli hissivalmistaja Koneen , joka antoi aamulla positiivisen tulosvaroituksen. Sen kurssi oli noin 2,6 prosentin nousussa.

Euroopassa suurissa pörsseissä nousu oli maltillisempaa. Yhdysvalloissa kurssit hakivat suuntaa, ja pari tuntia kaupankäynnin avaamisen jälkeen teollisuusosakkeiden Dow Jones oli jopa hienoisessa laskussa.

Pörsseissä ympäri maailman nähtiin maanantaina sukellus, kun huoli koronatilanteen huononemisesta ja liikkumisrajoitusten paluusta säikäytti sijoittajat.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut