VR leikkaa maksettavaa osinkoa – jakaa osinkoa enintään 100 miljoonaa euroa

VR maksaa osinkoa viime vuodelta enintään 100 miljoonaa euroa aiemmin ilmoitetun yhteensä 350 miljoonan euron sijaan. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

VR maksaa osinkoa viime vuodelta enintään 100 miljoonaa euroa aiemmin ilmoitetun yhteensä 350 miljoonan euron sijaan.

VR-Yhtymä Oy:n ylimääräinen yhtiökokous päätti asiasta tänään.

VR-Yhtymän osingonmaksukykyä tarkastellaan vielä uudestaan vuoden loppuun mennessä. Koronakriisi on iskenyt lujaa VR:n matkustajamääriin.

Kriisin seurauksena junien matkamäärät laskivat keväällä hetkellisesti jopa noin 90 prosenttia sekä VR:n kauko- että lähijunaliikenteessä.

Maalikuussa VR:n varsinainen yhtiökokous päätti jakaa yhtiön jakokelpoisista varoista 100 miljoonaa euroa osinkona ja 250 miljoonaa euroa pääomanpalautuksena. Yhtiökokous samalla kuitenkin velvoitti hallituksen tarkastelemaan tilannetta alkavan koronapandemian valossa uudestaan syyskuussa ja tekemään tarvittaessa uuden esityksen yhtiökokoukselle.

Keväällä VR supisti kaukojunaliikennettä noin puoleen normaalista

Keväällä matkustajamäärät laskivat koronan takia, ja VR käynnisti konserninlaajuiset sopeuttamistoimenpiteet ja supisti kaukojunaliikennettä asteittain noin puoleen normaalista. Kesäkuun puolivälissä liikenne palautettiin lähes normaaliksi.

Venäjän-liikenne on ollut koronatilanteen vuoksi keskeytettynä maaliskuusta saakka. Lähiliikenne on kulkenut poikkeusajan lähes normaalilla kapasiteetilla. Matkamäärät ovat jääneet noin puoleen normaalista.

Tavaraliikenteeseen koronan vaikutukset ovat tähän asti jääneet vähäisiksi. Vaikutuksia on ollut havaittavissa etenkin kotimaan metalli- ja paperikuljetuksille. Idänliikenne on VR:n mukaan kokonaisuutena kehittynyt suotuisasti.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut