Lännen Media: Varustamoille valmistellaan miljoonaluokan koronatukipakettia syksyksi

Tällä hetkellä matkustusrajoitukset estävät järkevän liikennöinnin Ruotsin suuntaan. Kuvassa Viking Linen alus Mariella. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valmistelee varustamoille koronakriisin vuoksi jaettavaa reittitukea, jota varten on budjetoitu enintään 24,8 miljoonaa euroa vuoden loppuun mennessä käytettäväksi, kertoo Lännen Media .

Tuella valtio haluaa varmistaa matkustajaliikenteen sujuvuuden sekä teollisuuden tarpeiden ja huoltovarmuuden toteutumisen.

Traficomin johtaja Pipsa Eklund kertoo Lännen Medialle, että tukea on määrä valmistella tällä viikolla.

Lännen Median mukaan tukea ei ole jyvitetty tietyille reiteille, vaan sitä myönnetään tarpeen mukaan. Tällä hetkellä matkustusrajoitukset estävät järkevän liikennöinnin Ruotsin suuntaan.

– Emme lähde tukemaan voitollista liiketoimintaa. Silloin lopetamme tuen maksun, sanoo Eklund Lännen Medialle.

Huoltovarmuuskeskus jakoi keväällä suoraa tukea varustamoille laivakuljetusten ja huoltovarmuuden turvaamiseksi. Alan tilannetta ei vielä pidetä yhtä pahana kuin keväällä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut