HS: Vasemmistoliitto on jo teettänyt VM:llä laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista – laskelmassa 4 700 lisätyöllistä

Vasemmistoliitto on jo teettänyt valtiovarainministeriöllä (VM) laskelman ase- ja siviilipalveluksen lyhentämisen työllisyysvaikutuksista, kertoi Helsingin Sanomat tietojensa pohjalta perjantaina. Laskelman mukaan lyhentäminen lisäisi työllisten määrää 4 700:lla.

Laskelma pohjaa esitykseen, jonka mukaan puolet asevelvollisista suorittaisi palveluksensa neljässä kuukaudessa. Siviilipalveluksen kesto sen sijaan puolitettaisiin.

Hallituspuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi ministeriryhmän kesäkokouksessa torstaina, että varusmiespalveluksen ja siviilipalveluksen lyhentämisestä syntyvä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) tyrmäsi ajatuksen Twitterissä toteamalla, että lyhennysten hinta olisi suuri aukko Suomen turvallisuuteen. Myös eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) torjui ajatuksen.

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut