Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Venäjä karkottaa norjalaisdiplomaatin vastavetona Norjan viimeviikkoiseen karkotukseen

Venäjä karkottaa norjalaisdiplomaatin vastavetona Norjan viimeviikkoiseen karkottamisilmoitukseen. Norja karkotti reilu viikko sitten venäläisen diplomaatin vakoilutapauksen vuoksi.

Venäjän ulkoministeriö kertoo, että norjalainen diplomaatti on julistettu ei-toivotuksi henkilöksi ja hänen on poistuttava maasta kolmen päivän sisällä.

Norjan ulkoministeriön edustaja Guri Solberg kutsuu norjalaisdiplomaattinsa karkotusta uutistoimisto AFP:lle lähettämässä lausunnossaan täysin perusteettomaksi. Ministeriön mukaan karkotettu norjalaisdiplomaatti on Jan Flaete.

Venäläisdiplomaatti illallisti vakoillusta epäillyn norjalaisen kanssa

Norjan aiemmin karkottama, suurlähetystön kaupallisella osastolla työskennellyt venäläisdiplomaatti oli tavannut norjalaismiestä, jota vastaan on nostettu syyte salaisen tiedon luovuttamisesta ulkovallan edustajalle.

Mies on myöntänyt saaneensa rahaa tietoja vastaan, mutta kieltää vaarantaneensa kansallista turvallisuutta. Norjan suojelupoliisi PST pidätti miehen, kun hän oli ravintolassa venäläisdiplomaatin kanssa.

Venäläisdiplomaatti karkotettiin muutamaa päivää myöhemmin. Norja syytti diplomaattia toiminnasta, joka ei sovi hänen statukseensa diplomaattina.

Venäjän suurlähetystö on kiistänyt vakoilun. Lausunnossaan Venäjä syyttää Norjan ottaneen aiemmalla karkotuksellaan tuhoisan suunnan, joka väistämättä vaikuttaa negatiivisesti kahdenvälisten suhteiden ilmapiiriin.