Ravintoloiden koronarajoitukset pysyvät syyskuussa ennallaan

Ravintoloiden kaikilla asiakkailla täytyy olla oma istumapaikkansa ja mahdollisuus käsien pesuun. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Ravintoloiden ja muiden ravitsemisliikkeiden koronarajoitukset pysyvät syyskuussa samanlaisina kuin nyt, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa.

Valtioneuvosto antoi asiasta tänään asetuksen.

Ravintoloiden ja kahviloiden on edelleen torjuttava koronavirusta tietyillä toimilla kaikkialla Suomessa.

Ravintoloiden kaikilla asiakkailla täytyy olla muun muassa oma istumapaikkansa, asiakkailla pitää olla mahdollisuus käsien pesuun ja ravintoloiden pinnat on pidettävä puhtaina.

Ravintoloiden on myös vastattava siitä, että riittävä etäisyys asiakkaiden välillä säilyy.

Hallitus esittää lakimuutosta, jonka myötä Oikeusrekisterikeskuksen mahdollisuuksia luovuttaa tietoja laajennettaisiin nykyisestä

Hallitus esittää, että Oikeusrekisterikeskuksen mahdollisuuksia luovuttaa tietoja laajennettaisiin nykyisestä. Lisäksi rekisterin sisältämiä tietoja säilytettäisiin pidempään kuin nykyisin. Oikeusministeriön tiedotteen mukaan muutosten tavoitteena on, että tiedotusvälineet ja tutkijat voisivat saada kootusti tietoja tuomioistuinten käsittelemistä asioista.

Uusi laki mahdollistaisi sen, että Oikeusrekisterikeskus voisi luovuttaa keskitetysti enintään kymmenen vuotta vanhoja tuomioistuinten diaaritietoja valtakunnallisesta tietovarannosta.

Ehdotettu laki mahdollistaisi myös sen, että Oikeusrekisterikeskus voisi hakea tietoja journalistiseen tarkoitukseen myös henkilön nimellä tai muulla henkilön tunnistetiedolla.

Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan syksyllä.

Tiettyjen riskimaiden marjanpoimijoiden maahantuloa rajoitetaan

Valtioneuvosto päätti myös, että Suomeen ei voisi enää tulla marjanpoimijoita niistä EU:n ulkopuolisista maista, joista maahantuloa Suomeen on rajoitettu koronaepidemian takia. Rajoitus tulee voimaan perjantaina. Päätös on voimassa 18. syyskuuta asti.

Muutos ei vaikuta esimerkiksi thaimaalaisten marjanpoimijoiden mahdollisuuteen tulla Suomeen, sillä Thaimaan asukkaisiin ei kohdistu maahantulon rajoituksia. Muut kolmannet maat, joiden asukkaat voivat tällä hetkellä rajoituksetta saapua Suomeen, ovat Etelä-Korea, Georgia, Ruanda, Tunisia, Uruguay ja Uusi-Seelanti.

Muista kolmansista maista ei voi tulla Suomeen kuin valtioneuvoston päätöksessä määritellyistä syistä. Luonnonmarjojen poimintaa ei enää katsota välttämättömäksi maahantuloperusteeksi.

Suomen kansalaiset perheineen ja Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt voivat kuitenkin aina palata Suomeen.

Esitys: Traficom voisi tarvittaessa keskeyttää raideliikenteen

Hallitus esittää, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficom saisi oikeuden keskeyttää raideliikenteen tai rajoittaa sitä vakavissa normaaliolojen häiriötilanteissa, kuten koronaviruksen aiheuttamissa poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Asiasta kertoo liikenne- ja viestintäministeriö tiedotteessa.

Muutos on osa kokonaisuutta, jolla pyritään tulevaisuudessa varautumaan koronaepidemian kaltaisiin poikkeustilanteisiin normaalilla lainsäädännöllä ilman, että olisi turvauduttava valmiuslakiin.

Samankaltaisia muutoksia liikennealan lakeihin on valmisteilla myös muiden kulkumuotojen osalta.

Ely-keskuksille rahaa koronakriisin hoitoon - Uusimaa saa 15 miljoonaa euroa

Hallitus päätti tänään, miten se jakaa ely-keskuksien koronakriisin hoitoon tarkoitetut työllisyysmäärärahat. Vuoden neljännessä lisätalousarviossa päätettiin jakaa yhteensä 60 miljoonaa euroa ely-keskuksille eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksille.

Eniten rahaa saa Uusimaa, joka saa reilut 15 miljoonaa euroa. Toiseksi eniten rahaa saa Pirkanmaa, jolle myönnettiin reilut kuusi miljoonaa euroa.

Määrärahat käytetään pääosin nuorille suunnattujen työvoimakoulutusten ja palvelujen hankintaan sekä sellaiseen osaamisen kehittämiseen, joka toteutetaan koulutuksina ja valmennuksina yritysten kanssa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut