Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Opiskelijat saavat opintotuen ehtoihin väliaikaisen lievennyksen koronaepidemian vuoksi

Korkeakouluopiskelijat saavat väliaikaista helpotusta opintotuen ehtoihin koronakriisin seurauksena.

Poikkeus koskee lukuvuonna 2019–2020 suoritettuja opintoja. Tältä ajalta opintotuen vastineeksi vaadittava suoritettujen opintojen määrä voi olla laskennallisesti kaksi kuukautta alhaisempi kuin yleensä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että opintotukea nostaneilta opiskelijoilta vaaditaan 10 suoritettua opintopistettä vähemmän normaaliin verrattuna.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo tiedotteessaan, että se arvioi muutoksen vähentävän opintojen edistymistä koskevien tarpeettomien selvityspyyntöjen ja niihin annettavien selvitysten määrää alkavana syksynä.

Keväällä korkeakoulut siirtyivät etäopetukseen, mikä vaikutti osaltaan tarjollaoleviin opintojaksoihin. Ministeriö arvioi, että epidemian vuoksi säädetyt rajoitukset ja poikkeukselliset opetusjärjestelyt ovat voineet hidastaa opintoja.

Valtioneuvosto päätti asiasta yleisistunnossaan torstaina. Asia oli noussut esille jo keväällä. Huhtikuussa silloinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) lupasi lievennyksiä tukiehtoihin. Kosonen sanoi, että koronaepidemian luomat poikkeusolot voidaan nähdä hyväksyttävänä syynä opiskelutahdin hidastumiselle.