Mänttä-Vilppulan tasoristeysturmassa epäillään törkeätä rattijuopumusta – auton kuljettaja puhalsi yli 1,2 promillea

Junan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä loukkaantui kolme auton kyydissä ollutta henkilöä. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Mänttä-Vilppulassa eilisiltana sattunutta tasoristeysturmaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja vammantuottamuksena. Junan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä loukkaantui kolme auton kyydissä ollutta henkilöä. Poliisin tietojen mukaan kenelläkään ei ole vakavia tai hengenvakavia vammoja.

– Todennäköisin onnettomuuteen vaikuttanut syy on kuljettajan päihtymystila. Osa autossa olijoista näki tämän junan, joten näkyvyydessä ei pitäisi olla mitään moitittavaa, rikoskomisario Kari Aaltio sanoo STT:lle.

Aaltion mukaan kuljettaja puhalsi hieman yli 1,2 promillea, mikä on törkeän rattijuopumuksen raja.

Autossa oli yhteensä viisi henkeä, joista yksi on lapsi.

Henkilöautoa kuljettanut keskisuomalainen mies vietiin kiinni otettuna poliisin tiloihin lääkintähenkilöiden tarkastuksen jälkeen. Autossa oli kahden eri maan kansalaisia.

Poliisin mukaan risteys ei ole erityisen paha

Turmassa mukana ollut juna oli kiskobussi, joka oli matkalla Haapamäeltä Tampereelle. Junassa oli alle kymmenen matkustajaa, jotka kuljetettiin määränpäähän takseilla. Junan matkustajat ja kuljettaja olivat kunnossa, kerrottiin VR:stä eilen.

Henkilöauto törmäsi ensin kiskobussin kylkeen, minkä jälkeen se lensi viitisen metriä ja päätyi ojan pohjalle. Auto vaurioitui pahoin etu- ja takaosastaan, mutta matkustamo-osa jäi päivystävän palomestarin mukaan melko hyvään kuntoon.

Juna jäi turman jälkeen reiteille.

Turmapaikka on Kitusuontien vartioimaton tasoristeys vähän ennen Vilppulan asemaa. Aaltion mukaan risteys ei ole mitenkään poikkeuksellisen huono.

– Siellä on ihan hyvä näkyvyydet joka suuntaan, eikä se ole millään tavalla poikkeuksellisen hankala risteys, hän sanoo.

Junan matkustajat, joilla on jotain korvausvaateita, pyydetään ottamaan yhteyttä Keuruun poliisiin puh. 0295 448 176 tai sähköpostitse osoitteeseen Keuruu.Sisa-Suomi@poliisi.fi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut