Takuita vastaan vapautettu mediamoguli kehotti jatkamaan taistelua demokratian puolesta Hongkongissa

Jimmy Lain mediakonsernin osakkeet olivat haluttuja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hongkongissa takuita vastaan vapautettu mediamoguli ja demokratia-aktivisti Jimmy Lai, 71, on kehottanut toimittajiaan jatkamaan taistelua demokratian puolesta. Lai totesi, että heillä on kansan tuki.

– Jatketaan taistelua. Hongkongilaiset ovat puolellamme, emme voi pettää heitä, Lai sanoi.

Lai kertoi Apple Daily -lehden toimittajille, että vaikka mediayrityksen pyörittämisestä Hongkongissa on tullut entistä vaikeampaa, toimittajien tulisi jatkaa työtään.

– Onneksi minua ei viety Manner-Kiinaan, Lai letkautti viitaten uuteen turvallisuuslakiin, joka mahdollistaa vakavista rikoksista epäiltyjen tuomitsemisen Kiinassa.

Lai vapautettiin takuita vastaan keskiviikon vastaisena yönä paikallista aikaa.

Hongkongin asukkaat ryntäsivät heti tiistaina ostamaan kasapäin Apple Daily -lehteä. Menekki oli niin kovaa, että lehti nosti painosmääränsä pitkälti yli puolen miljoonan, kun lehteä normaalisti painetaan noin 70 000 kappaletta. Myös Lain mediakonsernin osakkeet olivat haluttuja: niiden arvo nousi vuorokauden aikana noin 1 100 prosenttia.

Laita epäillään muun muassa ulkovaltojen kanssa juonittelusta. Lain lisäksi pidätettiin yhdeksän muuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut