Maanantaina pidätetty hongkongilainen mediamoguli ja demokratia-aktivisti Jimmy Lai on vapautettu

Hongkongin asukkaat ryntäsivät tukemaan maanantaina pidätettyä mediamogulia ja demokratia-aktivistia Jimmy Laita ostamalla kasapäin hänen perustamaansa Apple Daily -lehteä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Eilen pidätetty hongkongilainen mediamoguli ja demokratia-aktivisti Jimmy Lai on vapautettu. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja South China Morning Post -lehti.

Poliisi pidätti Lain maanantaina uuteen turvallisuuslakiin vedoten. Hänet pidätettiin epäiltynä muun muassa ulkovaltojen kanssa juonittelusta. Lain lisäksi maanantaina pidätettiin yhdeksän muuta.

Lehden lähteiden mukaan poliisi vapautti myös muut maanantaina pidätetyt yksitellen tiistai-illan aikana paikallista aikaa. Lai vapautettiin itse hieman keskiyön jälkeen hurraavien tukijoidensa päivystäessä poliisiaseman edessä.

Hongkongin asukkaat tukivat Jimmy Laita ostamalla pidätyksen jälkeen kasapäin hänen perustamaansa Apple Daily -lehteä.

Menekki oli niin kovaa, että lehti nosti painosmäärän pitkälti yli puolen miljoonan, kun lehteä normaalisti painetaan noin 70 000 kappaletta. Myös Lain mediakonsernin osakkeet olivat haluttuja: niiden arvo nousi vuorokauden aikana huikeat tuhat prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut