Entinen paavi Benedictus XVI on vakavasti sairas

Saksalaislehden mukaan entinen paavi Benedictus XVI on erittäin huonossa kunnossa. Benedictuksen kerrotaan sairastuneen sen jälkeen, kun hän oli kesäkuussa tapaamassa veljeään Saksassa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Entinen paavi Benedictus XVI on sairastunut vakavasti, kertoi saksalaislehti Passauer Neue Presse maanantaina. Lehden mukaan Benedictus, 93, on erittäin heikossa kunnossa.

Entinen paavi, oikealta nimeltään Joseph Ratzinger, sairastui kesäkuussa sen jälkeen kun hän vieraili veljensä luona Saksassa. 96-vuotias veli Georg Ratzinger kuoli kaksi viikkoa vierailun jälkeen.

Emerituspaavilla on ruusu kasvoissaan, hänen elämäkertansa kirjoittaja Peter Seewald kertoo lehdelle. Seewaldin mukaan ex-paavi on heikossa kunnossa ja vaikka hänellä juoksee ajatus ja pelaa muisti, hänen äänensä on lähes kokonaan kadonnut.

Seewald vieraili Benedictuksen luona Roomassa lauantaina esitelläkseen elämäkertaa.

Benedictus XVI asuu vanhassa luostarissa Vatikaanissa. Hän erosi paavin tehtävistä vuonna 2013. Hänen seuraajakseen nousi yhä paavina toimiva Franciscus.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut