WHO: Koronavirus on vakavin kaikista järjestön julistamista kansainvälisistä terveysuhista

Koronavirus on Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan kaikista järjestön julistamista kansainvälisistä terveysuhista vakavin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Koronavirus on kaikista Maailman terveysjärjestö WHO:n julistamista kansainvälisistä terveysuhista vakavin, kertoi järjestön johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus maanantaina etänä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Torstaina tulee kuluneeksi kuusi kuukautta siitä, kun WHO julisti koronaviruksen kansainväliseksi terveysuhaksi tammikuun lopulla. Ennen maaliskuun puoliväliä virus oli julistettu jo pandemiaksi.

– Tämä on kuudes kerta, kun kansainvälinen terveysuhka on julistettu kansainvälisten terveyssäännösten mukaisesti, mutta se on selvästi kaikkein vakavin, Tedros sanoi tilannekatsauksessa.

Uutiskanava CNN :n mukaan aiemmin vastaava ilmoitus on tehty muun muassa ebolasta, zika-viruksesta ja sikainfluenssasta eli H1N1-influenssaviruksesta.

"Edessä pitkä ja raskas tie"

Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan maailmanlaajuisesti on varmistettu yli 16,2 miljoonaa koronavirustartuntaa ja lähes 650 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

WHO:n johtajan mukaan tartuntojen määrä on karkeasti arvioiden tuplaantunut edellisten kuuden viikon aikana.

Hän kertoo kutsuvansa myöhemmin tällä viikolla kokoon hätäkomitean, jonka on määrä arvioida uudelleen pandemiatilannetta ja ohjeistaa WHO:n johtajaa tilanteen mukaisesti.

– Covid-19 on muuttanut maailmaamme. Se on tuonut yhteen ihmisiä, yhteisöjä ja kansakuntia, ja ajanut niitä erilleen, Tedros kertoi.

Hänen mukaansa korona on näyttänyt, mihin ihmiset ovat kykeneväisiä – niin hyvässä kuin pahassakin.

– Olemme tehneet uskomattoman paljon, mutta meillä on vielä pitkä, raskas tie edessämme, Tedros arvioi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut