Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Le Monde: Nantesin katedraalipalosta jo aiemmin kuulusteltu mies on tunnustanut sytyttäneensä katedraalin tuleen

Ranskassa Nantesin katedraalipalosta jo aiemmin kuulusteltu 39-vuotias mies on tunnustanut sytyttäneensä katedraalin tuleen, kertoo ranskalaislehti Le Monde . Mies oli otettu lauantaina uudelleen kiinni.

Uutistoimisto AFP kertoo, että syyttäjän mukaan katedraalissa vapaaehtoisena työskennellyt mies on saanut syytteet tapahtumista ja on nyt tutkintavankeudessa.

Syyttäjä Pierre Sennesin mukaan miehen motiivi teolle ei ole tiedossa. Hänellä ei ole rikosrekisteriä ennestään. Sennesin mukaan miehelle tehdään mielentilatutkimus.

– Asiakkaani tekee yhteistyötä poliisin kanssa. Hän katuu katkerasti tapahtunutta, ja asian tunnustaminen oli hänestä huojentavaa. Hän on kovissa tunnontuskissa ja tapahtumien suuruusluokan musertama, kertoo epäillyn asianajaja Quentin Chabert lehdelle.

Sennes kertoi aiemmin lauantaina tiedotteessa, että epäilty voi saada jopa 10 vuoden vankeustuomion ja 150 000 euron sakon maksettavakseen.

Syytetyn oli käsketty lähteä maasta

Pidätetty oli jo aiemmin ollut kuulusteltavana palosta, mutta hänet oli ehditty vapauttaa viikko sitten. Silloin hänen asianajajansa kertoi, että mikään ei suoraan yhdistänyt hänen asiakastaan tulipaloon.

Tulipalo syttyi kolmesta eri paikasta katedraalin sisällä joitakin tunteja sen jälkeen, kun mies oli sulkenut kirkon yön ajaksi. Mies oli toiminut avustajana Nantesin hiippakunnassa yli neljä vuotta.

Syytetty on ruandalainen turvapaikanhakija, joka on asunut Ranskassa useita vuosia. Sennes kertoi sunnuntaina AFP:lle, että syytetylle miehelle oli ilmoitettu viime vuoden marraskuussa, että hänen täytyy lähteä maasta.

Määräys annettiin sen jälkeen, kun viranomaiset eivät olleet myöntäneet miehelle oleskelulupaa.

Urkujen lisäksi tuhoutui muun muassa maalauksia

Tulipalossa viime viikon lauantaina tuhoutuivat historiallisen kirkon yli 400 vuotta vanhat urut sekä kirkon rakenteita. Urut olivat selviytyneet muun muassa Ranskan vallankumouksesta ja toisen maailmansodan pommituksista. Tulipalossa tuhoutui myös useita korvaamattoman arvokkaita esineitä ja maalauksia sekä lasimaalauksia, joissa oli säilynyt lasia 1500-luvulta.

Pyhän Pietarin ja Paavalin katedraalin rakentaminen Nantesissa alkoi 1400-luvulla ja jatkui aina 1800-luvulle saakka.

Viime vuoden huhtikuussa tuhoisa tulipalo syttyi kuuluisassa Notre Damen katedraalissa Pariisissa. Katedraalin palon on arveltu syttyneen tupakantumpista tai sähkölaitteen viasta.