Kesko takoi koronakeväänä ennätystuloksen

Keskon pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan muun muassa nopea reagointi ja hyvin toimiva strategia mahdollistivat hyvän tuloksen poikkeusoloissa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Päivittäistavarakauppa Keskon vertailukelpoinen liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 155,2 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samaan aikaan oli 122,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli 2 815 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 2 781 miljoonaa euroa.

Pääjohtaja Mikko Helanderin mukaan Keskon toisen vuosineljänneksen tulos oli ennätyksellinen. Helanderin mukaan Keskon myynti oli vahvaa päivittäistavarakaupassa sekä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa, mutta laski autokaupassa.

Ruoan verkkokauppa kasvoi rajusti

Ruoan vähittäismyynti kasvoi Keskossa huhti–kesäkuussa yli 12 prosenttia. Erityisen rivakasti kasvoi ruoan verkkokauppa, missä Kesko arvioi onnistuneensa kilpailijoitaan paremmin. Kesäkuussa Keskon ruoan verkkokauppa kasvoi vuositasolla yli 500 prosenttia. Toisella vuosineljänneksellä verkkokaupan osuus päivittäistavaramyynnistä oli yli 4 prosenttia.

Kesko antoi heinäkuussa positiivisen tulosvaroituksen, sillä kehitys rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä päivittäistavarakaupassa on ollut koronaepidemian aikana ennakoitua vahvempaa. Yhtiö nosti aiempaa tulosohjeistusta koko vuoden jatkuvien toimintojen vertailukelpoisesta liikevoitosta 430–510 miljoonaan euroon. Aiempi arvio oli 400–450 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut