Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Stora Enson operatiivinen liiketulos supistui – paperit ongelmana

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liiketulos supistui huhti–kesäkuussa 178 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 299 miljoonasta eurosta. Liikevaihto laski 19 prosenttia 2,1 miljardiin euroon.

Stora Enson ongelmana olivat paperit. Toimitusjohtaja Annica Bresky kertoo tiedotteessa, että operatiivinen liiketulos ilman paperiyksikköä olisi ollut toisella vuosineljänneksellä paljon vahvempi kuin ensimmäisellä neljänneksellä.

– Pandemia on vaikuttanut liiketoimintaamme näkyvimmin Paper-divisioonassa, jossa se on kiihdyttänyt rakenteellista heikkenemistä kaikissa paperilaaduissa, Bresky sanoo.

Hänen mukaansa kartongit ja puutuotteet tekivät kuitenkin odotettua vahvemman tuloksen.

– On hienoa, että EU:n pandemiaan liittyvä elvytysstrategia sisältää investointeja ympäristöystävällisiin ja digitaalisiin ratkaisuihin, Bresky painottaa.

Hän arvioi, että Stora Enso pystyy tarjoamaan uusiutuvia ratkaisuja, joilla se voi tukea EU:ta tässä globaalissa siirtymässä.

Koronakriisin vaikutukset ulottuvat Breskyn mukaan maailmanlaajuisen terveystilanteen lisäksi liiketoimintaympäristöön aiheuttaen epävarmuutta ja -vakautta.

– Hallitusten merkittävät elvytyspaketit tukevat hiljalleen uudelleen avautuvaa taloutta ja yhteiskuntia. Joistakin optimistisista merkeistä huolimatta markkinaolosuhteiden näkymät ovat edelleen heikot, Bresky arvioi.

Vuosihuoltoja siirretty loppuvuoteen

Stora Enson alkuvuoteen on vaikuttanut se, että suurin osa tehtaiden vuosihuoltoseisokeista on siirretty vuoden ensimmäiseltä puoliskolta toiselle puoliskolle koronakriisin vuoksi asetettujen matkustusrajoitusten ja turvatoimien vuoksi.

Niinpä vuoden kolmannelle neljännekselle suunnitellaan vuosihuoltoseisokkeja kuudelle tehtaalle.

Stora Enso on keskeyttänyt toistaiseksi vuosineljänneksiä koskevien ohjeistusten ja vuotuisten näkymien julkistamisen maailmantalouden epävarmuuden vuoksi.