Frankfurtissa "koronabileet" riistäytyivät käsistä, poliisi otti kiinni kymmeniä ihmisiä

Useiden ihmisten pidätykseen johtaneiden "koronabileiden" jälkiä piti korjata jälkeenpäin. /Frank Rumpenhorst DPA/Frank Rumpenhorst / LEHTIKUVA

STT–AFP

Frankfurtissa poliisi otti sunnuntain vastaisena yönä kiinni 39 ihmistä sen jälkeen, kun poliisia kohti oli heitelty pulloja. Yhteenotossa loukkaantui viisi poliisia, kertoi Frankfurtin poliisi.

Ennen kahakkaa kaupungin keskustaan oli kokoontunut tuhansia nuoria niin sanottuihin koronabileisiin. Poliisi saapui paikalle, kun siellä oli syntynyt tappelu, johon osallistui kolmisenkymmentä ihmistä.

Poliisit yrittivät lopettaa kahakkaa ja auttaa verta vuotavaa miestä, jolloin ihmisjoukko hyökkäsi heidän kimppuunsa.

Frankfurtin poliisipäällikön Gerhard Bereswillin mukaan paikalla oli tuolloin 500–800 ihmistä.

– Mielestäni oli erityisen kammottavaa, että sivulliset hurrasivat ja taputtivat käsiään, kun pullot osuivat kollegoihini, Bereswill sanoi.

Frankfurtin keskustassa sijaitsevasta Ooppera-aukiosta on tullut suosittu kokoontumispaikka. Paikallismedia on nimennyt kokoontumiset koronabileiksi. Saksassa baarit ja klubit ovat kiinni koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Suurin osa kiinni otetuista päästettiin vapaaksi sunnuntaina.

Frankfurtin tapahtumat muistuttavat tapahtumia Stuttgartissa viime kuussa. Poliisi teki tuolloin huumetarkastuksia Stuttgartin keskustassa, jonne oli kokoontunut satoja ihmisiä. Väkijoukko hyökkäsi poliisin kimppuun kivin ja pulloin varustautuneena.

Tunteja jatkuneen mellakoinnin aikana väkijoukko rikkoi kauppojen ikkunoita ja ryösti myymälöitä.

Baijerissa tarjotaan kohta ilmaisia koronatestejä lentoasemilla

Saksassa Baijerin osavaltio alkaa pian tarjota ilmaisia koronavirustestejä lentoasemilla lomamatkoilta palaaville matkustajille. Asiasta kertoi osavaltion pääministeri Markus Söder sunnuntaina.

Saksa on selviytynyt koronapandemiasta paremmin kuin monet sen naapurimaat, mutta nyt huolta herättävät ulkomailta palaavat matkailijat, jotka saattavat kasvattaa virustartuntojen määrää.

– Mielestäni meidän täytyy keskittyä lomamatkoilta palaaviin ihmisiin, Söder sanoi Saksan ZDF-televisiokanavalla.

Söderin mukaan paikallisviranomaiset asentavat testauspisteitä Baijerin lentoasemille, ja toiminta niissä pystytään aloittamaan ilmeisesti lähipäivinä.

Münchenin lentokenttä on Frankfurtin jälkeen Saksan toiseksi suurin. Münchenin lisäksi Baijerissa on useita pienempiä lentokenttiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut