Suomessa todettu tänäänkin 17 uutta koronavirustartuntaa, ei uusia tartuntoja Lahdessa

Tartuntoja on nyt yhteensä 7335. Olivia Ranta / LEHTIKUVA

Oskari Valtonen, STT

Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tartuntoja on yhteensä 7 335.

Myös lauantaina todettiin 17 uutta koronatartuntaa.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina 19.7. koronaseurannassaan, että Lahdessa olisi todettu 7 uutta koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja ei kuitenkaan ole todettu viime viikon jälkeen Lahdessa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että Helsingin Sanomien ilmoittama uusi luku johtuu vanhojen tartuntojen myöhästyneestä päivittymisestä THL:n tartuntatautirekisteriin.

Suurin osa tartuntatapauksista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella, missä on kaikkiaan 5 361 tartuntaa. Tartuntoja on eniten Helsingissä, missä on todettu 2 756 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja on Vantaalla (898) ja Espoossa (836).

Turussa on todettu 204 tartuntaa ja Tampereella 140 tartuntaa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 328. Sairaalahoidossa oli kuusi potilasta, joista tehohoidossa oli yksi.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Juttua päivitetty 20.7. kello 8.21 täsmennyksellä Lahden tilanteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.