Tietragedioita keskiviikon ja torstain aikana – kesän liikennekuolemat kuitenkin viime vuoden tasolla

Kesällä järjestettävien tapahtumien väheneminen vaikuttaa tiellä liikkujien määrään, sanoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön aikana Suomen teillä kuoli ainakin neljä ihmistä.

Länsi-Uudenmaalla Karkkilassa yksi ihminen kuoli, kun hänen ajamansa henkilöauto ajautui vastaantulevan kaistalle ja osui elintarvikkeita kuljettavaan rekkaan. Henkilöauto syttyi törmäyksessä palamaan. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan onnettomuuspaikalle saapuneen yhdistelmäajoneuvon kuljettaja sammutti palon käsisammuttimella.

Satakunnassa Kokemäellä kaksi ihmistä kuoli moottoripyörän ja polkupyörän kolarissa. Onnettomuus tapahtui risteysalueella lähellä Kokemäen keskustaa. Risteyksessä ei päivystävän palomestarin mukaan ollut poikkeuksellisia näköesteitä, vaan alueella on pidempi suora ennen risteystä.

Lahdessa keski-ikäinen mies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa. Poliisin mukaan mies oli menettänyt moottoripyöränsä hallinnan ja törmännyt valaisinpylvääseen.

Korona-aikana ei yhtään liikennekuolemaa

STT selvitti, miten kuluvan vuoden ja kesän liikennekuolemat vertautuvat vuoden takaiseen.

Koko vuoden tieliikennekuolemien osalta alkuvuosi oli huonompi, sillä tammi–maaliskuun aikana kuolemia oli enemmän kuin vuonna 2019, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

– Huhtikuun puolivälissä tämä kuitenkin taittui, ja siinä oli kahden viikon väli, kun ei ollut yhtään liikennekuolemaa. Taustalla on korona-aika. Tällä hetkellä luvut ovat hyvin samanlaiset kuin mitä oli viime vuonna ennakkotiedoissa, Valtonen selvittää.

Korona-aika vaikutti Valtosen mukaan merkittävästi esimerkiksi työmatkaliikenteen määrään, kun ihmiset vähensivät liikkumistaan.

Valtosen mukaan myös kesällä järjestettävien tapahtumien väheneminen vaikuttaa tiellä liikkujien määrään. Kesällä ei ehkä nähdä niin paljon liikennettä kuin viime vuonna. Toisaalta hyvät sääolosuhteet saattavat lisätä esimerkiksi moottoripyörien ja polkupyörin osuuksia teillä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut