Trumpin ex-asianajaja passitettiin takaisin vankilaan – rikkoi kotiarestin sääntöjä

Michael Cohen suoritti kolmen vuoden tuomiota liittovaltion vankilassa Otisvillessa New Yorkissa, kun hän pääsi kotiarestiin toukokuun lopulla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entisenä asianajajana tunnettu Michael Cohen siirrettiin torstaina takaisin vankilaan. Cohenin, 53, kerrottiin rikkoneen kotiarestinsa sääntöjä.

Cohen suoritti kolmen vuoden tuomiota liittovaltion vankilassa New Yorkissa, kun hän pääsi kotiarestiin toukokuun lopulla. Cohenin päästäminen pois vankilasta liittyi toimiin, joilla yritettiin estää koronaviruksen leviäminen vankiloissa.

Cohen sai joulukuussa 2018 tuomion muun muassa kongressille valehtelusta ja veropetoksesta.

Viime viikolla New York Post -lehti julkaisi Cohenista kuvia aterioimassa ravintolassa Manhattanilla.

Cohenin asianajajan Jeffrey Levinen mukaan Cohenille esitettiin torstaina kotiarestiin liittyviä ehtoja, kertoo uutiskanava CNN . Ehdot kielsivät esimerkiksi lehdistölle puhumisen ja muistelmien julkaisun. Cohen oli suunnitellut julkaisevansa Trumpista kirjan lähikuukausina.

Viranomaisten mukaan Cohen ei suostunut allekirjoittamaan ehtoja. Cohenin puolustuksen mukaan hän olisi ollut suostuvainen ehtoihin sen jälkeen, kun häntä uhattiin vankilaan palauttamisella.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut