Tehy, Super ja Erto: Avaintesin, Seuren ja YTHS:n sopimusaloille neuvottelutulos

Liittojen hallinnot käsittelevät neuvottelutulosta lähipäivinä. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Avaintesin, Seuren ja YTHS:n sopimusaloilla työehtosopimuksesta saavutettiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä neuvottelutulos, kertovat Tehy, Super ja Erto tiedotteessa.

Liittojen hallinnot käsittelevät neuvottelutulosta lähipäivinä.

Neuvottelut sopimusaloilla aloitettiin tammi–maaliskuussa. Tehy, Super ja Erto julistivat Avaintes-sopimusalalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 10. kesäkuuta. Kielto päättyi tiistaina.

Tiedotteen mukaan osapuolet ovat saavuttaneet yhteisymmärryksen siitä, miten tulevaisuudessa toimitaan sote-alan kuntaomisteisten yhteisöjen työehdoista sopimisessa.

Tehy, Super ja Erto kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn. Se neuvottelee Avainta ry:n kanssa Avaintesin ja YTHS:n työehtosopimuksista. Tehy ja SuPer neuvottelevat lisäksi Seuren työehtosopimusta.

Avaintesin soveltamisala kattaa hallinto- ja toimistohenkilöstön, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä teknisen henkilöstön. Seureen kuuluu vuokrattavia työntekijöitä. YTHS:n alla työskentelee opiskelijaterveydenhuollossa työskenteleviä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut