Mies kuoli jokamiesluokan autokilpailussa Porissa sattuneen ulosajon seurauksena kesällä 2018 – syytteitä ei nosteta

STT

Jokamiesluokan autokilpailussa Porissa kesällä 2018 tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta ei nosteta syytteitä, kertoo syyttäjä STT:lle.

Kilpailun toimitsijana Hangassuon moottoriradalla ollut noin 40-vuotias mies jäi radalta ulos ajautuneen auton alle ja loukkaantui vakavasti. Mies kuoli sairaalassa kaksi viikkoa myöhemmin.

Viittä kilpailun johtohenkilöihin kuulunutta ihmistä epäiltiin tapauksessa kuolemantuottamuksesta. Aluesyyttäjä Timo Luosma kuitenkin päätti eilen, ettei syytteitä nosteta. Näin ollen asia ei etene oikeuteen.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen tapaturmaisesti

Poliisin teknisen tutkinnan mukaan ulosajo sattui kilpa-autojen kylkikosketuksen jälkeen. Sen seurauksena yksi autoista ajautui turvavallin päälle, suistui ulos radalta ja osui ilmalennon jälkeen uhriin, kerrotaan syyttämättäjättämispäätöksissä.

Esitutkintatietojen mukaan radalta suistuneen auton nopeus oli suistumishetkellä noin 100 kilometriä tunnissa. Auto oli ollut asianmukaisessa kunnossa.

Syyttämättäjättämispäätösten mukaan kilpailussa oli asianmukainen organisaatio toimitsijoineen, joilla oli tarvittava koulutus tehtäviinsä. Ennen kilpailua moottoriradalla tehtiin tarkastus, että kaikki on valmista kilpailun aloittamiseen.

Esitutkinnassa ei tullut esille mitään, mikä olisi antanut aihetta epäillä, että turvallisuusohjeita tai -määräyksiä kilpailun järjestämisessä olisi rikottu. Kilpailun järjestäjänä oli Noormarkun Urheiluautoilijat.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen pikemmin tapaturmaisesti kuin jonkun henkilön tuottamukseen perustuvasta menettelystä johtuen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut