Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Uusia koronavirustartuntoja todettu pyöreä nolla vuorokauden aikana – Turussa ulkomaisten työntekijöiden asuntolassa yhdeksän tartuntaa kuluneen viikon aikana

Suomessa ei ole todettu viimeksi kuluneen vuorokauden aikana yhtään uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartuntoja on siis yhä yhteensä 7 198. Eilen uusia tartuntoja todettiin seitsemän ja toissa päivänä 19.

Tämä on vasta toinen päivä epidemian alun jälkeen, kun uusia tartuntoja ei varmistu ainoatakaan. Edellinen tartunnoista vapaa päivä oli 4. kesäkuuta.

Kolmanneksi tartuntavapaaksi päiväksi voitaisiin periaatteessa lukea juhannuspäivä, jolta THL ei raportoinut testien tuloksia lainkaan.

THL ilmoittaa tällä hetkellä koronaviruksen aiheuttamat kuolemat ja sairaalahoidossa olevien määrän kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Turun telakalla viisi koronan saanutta työntekijää

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kertoo, että sen alueella todettiin kuluneen viikon aikana kymmenen koronavirustartuntaa. Näistä yhdeksän todettiin ulkomaisten työntekijöiden asuntolassa Turussa.

Sairaanhoitopiirin mukaan kaikki asuntolan asukkaat on testattu. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen, ja 13 tartunnalle altistunutta on asetettu karanteeniin.

Laajemmalle levinneiden tartuntojen riskin arvioidaan olevan hyvin pieni, sairaanhoitopiiri kertoo.

Asiasta kertoi aiemmin Turun Sanomat .

Turun Sanomien haastatteleman johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan asuntolan yli 20 asukasta on kotoisin Itä-Euroopasta ja he työskentelevät telakka-alalla.

Meyer Turku tiedotti myöhemmin, että tartunnan saaneista viisi henkilöä on työskennellyt Turun telakalla verkostoyrityksessä.

Telakan johto kertoo toimineensa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä verkostoyritysten kanssa altistuneiden jäljittämisessä ja karanteeniin asettamisessa. Lisäksi altistuneiden työskentelypisteet on desinfioitu.

Telakalla on tätä ennen todettu vain yksi koronavirustartunta.