Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vakoilusta 16 vuodeksi vankeuteen tuomittu yhdysvaltalaissotilas ei valita tuomiostaan

Viime viikolla 16 vuoden vakoilutuomion Venäjällä saanut yhdysvaltalaissotilas Paul Whelan ei aio valittaa tuomiostaan. Whelanin asianajaja sanoi, että hänen asiakkaansa toivoo Venäjän vaihtavan hänet Yhdysvaltojen kanssa vankien vaihdon yhteydessä.

– Whelan ei aio valittaa. Hän ei usko saavansa oikeutta Venäjällä, Whelanin asianajaja Vladimir Zherebenkov sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Whelanin vaihtamisesta huumeiden salakuljetuksesta tuomittuun lentäjä Konstantin Jaroshenkoon ja asekauppias Viktor Boutiin on spekuloitu.

– Tiedämme, että neuvotteluita käydään kulisseissa, mutta me emme ole osallistuneet niihin, Zherebenkov sanoi Ria Novostille.

Whelan pidätettiin Moskovassa vuonna 2018, kun hänen syytettiin vastaanottaneen Venäjän valtiosalaisuuksia sisältäneen muistitikun. Whelan on väittänyt ottaneensa muistitikun, koska luuli sen sisältävän lomakuvia.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo sanoi tuomion julistamisen jälkeen olevansa tyrmistynyt ja vaati Whelanin vapauttamista välittömästi.