Helsingin uimarannalla rauhallisempi yö – poliisi tehosti lauantain välikohtauksen jälkeen valvontaa

Poliisit partioi Hietaniemen uimarannalla juhannuspäivän illalla 20. kesäkuuta 2020. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Helsingin poliisin eilisen välikohtauksen jälkeen lisäämä valvonta vaikuttaa tepsineen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kerrotaan Helsingin poliisin tilannekeskuksesta STT:lle. Yö sujui huomattavasti rauhallisemmin, vaikka Hietaniemen rannassa oli yhtälailla ihmisiä kuin juhannusyönä.

Tilannekeskuksen mukaan poliisin jalkautumisella rannalle oli selkeä vaikutus. Poliisi oli paikalla usean partion voimin.

– Selkeä vaikutus oli sillä, että poliisi jalkautui. Yhdentoista aikaan siellä oli musiikit ihan täysillä soimassa. Tämä musisointi keskeytettiin, keskuksesta kerrotaan STT:lle.

Poliisi oli rannalla siihen asti, kunnes ihmiset poistuivat paikalta. Tilannekeskuksen mukaan yön tehtäviin lukeutui tavanomaisia "häiriökeikkoja" ympäri kaupunkia.

Lauantaina poliisia heitettiin kivillä ja ammuttiin raketeilla

Poliisi kertoi lauantaiaamuna, että nuorisojoukko oli heittänyt kiviä ja ampunut ilotulitusraketteja juhannusyönä kohti poliiseja ja poliisiautoja Hietaniemen uimarannalla. Myöhemmin poliisi kertoi lisäävänsä juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-illaksi ja yöksi.

Lauantain aamuyön tilanteen kärjistymisen syy oli päivällä yhä epäselvä, ja poliisi kertoi jatkavansa asian selvittämistä.

Poliisi kertoi, että se hälytettiin lauantaina hieman ennen kello kahta aamulla Hietaniemen rannan koripallokentälle keskeyttämään kahden nuorisojoukon välistä tappelua. Poliisi otti tilanteessa yhden ihmisen kiinni. Kun tätä kuljetettiin poliisiautolle, alkoi muu nuorisojoukko poliisin mukaan lähestyä poliisia uhkaavasti.

Paikan päällä oli lopulta noin 30 poliisipartiota rauhoittamassa tilannetta. Poliisi käytti tilanteessa kaasusumutinta varoitettuaan joukkoa useita kertoja.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni viisi nuorta, joista neljä oli lauantaina alkuillasta yhä kiinniotettuina. He ovat alle 18-vuotiaita miehiä. Yön tapahtumia tutkitaan rikosnimikkeillä virkamiehen välivaltainen vastustaminen ja vahingonteko.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut