Iranissa ylittyi 200 000 koronavirustartunnan määrä – virukseen liittyviä kuolemia yli 9 500

Toukokuun alun jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet Iranissa kasvuun. AFP / LEHTIKUVA

STT

Lähi-idän suurvallassa Iranissa ylittyi lauantaina 200 000 koronavirustartunnan määrä. Maan terveysviranomaiset kertoivat saaneensa lauantaina tiedon 115 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Uusia virustartuntoja oli 2 322.

Terveysministeriön tiedottajan Sima Sadat Larin mukaan Iranissa on nyt yhteensä 9 507 virukseen liittyvää kuolemaa ja 202 584 vahvistettua tartuntaa. Iranin ulkopuolella on epäilty, että todellisuudessa virukseen liittyviä kuolemia ja virustartuntoja olisi paljon enemmän kuin viranomaiset ovat ilmoittaneet.

Lähes 84 miljoonan asukkaan Iranissa on miljoonaa ihmistä kohden 113 virukseen liittyvää kuolemaa Worldometer-sivuston mukaan. Suomessa vastaava luku on 59.

Provinsseilla lupa tehdä rajoituspäätöksiä

Iranissa havaittiin ensimmäinen vahvistettu koronavirustartunta 19. helmikuuta. Sen jälkeen maa on pyrkinyt hillitsemään viruksen leviämistä, mutta toukokuun alun jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet kasvuun.

Iranin tilanne on tartuntojen ja virukseen liittyvien kuolemien suhteen Lähi-idän valtioista kaikkein vaikein. Sen rajanaapureista myös Turkilla ja Pakistanilla on yli 150 000 koronavirustartuntaa, kuten myös Persianlahden länsirannalla sijaitsevassa Saudi-Arabiassa.

Iranin presidentti Hasan Ruhani kertoi maan hallituksen sallivan provinssien tekevän omia rajoituspäätöksiä presidentin luvalla. Iranin 31 provinssista seitsemän on korkeimmalla hälytystasolla koronaviruspandemian vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut