Helsingin poliisi tehostaa valvontaa juhannuspäivänä – taustalla viime yön tapahtumat

Poliisi hälytettiin hieman ennen kello kahta aamulla Hietaniemen rannan koripallokentälle keskeyttämään kahden nuorisojoukon välistä tappelua. Kuvituskuva. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin poliisi tiedottaa tehostavansa juhannusjuhlinnan valvontaa lauantai-illaksi ja yöksi. Poliisi lisää resursseja ja tulee jalkautumaan näkyvästi muun muassa suosituille juhlintapaikoille.

Taustalla on viimeöinen välikohtaus. Nuorisojoukko heitti juhannusyönä kiviä ja ampui ilotulitusraketteja kohti poliiseja ja poliisiautoja, Helsingin poliisi kertoi lauantaiaamuna. Tilanteen kärjistymisen syy oli yhä epäselvä iltapäivällä, ja poliisi kertoi jatkavansa asian selvittämistä.

Tilanne tapahtui Hietaniemen uimarannalla, jossa oli poliisi arvion mukaan useita satoja nuoria. Osa nuorista osallistui aggressiiviseen toimintaan.

Poliisi kertoo, että se hälytettiin hieman ennen kello kahta aamulla Hietaniemen rannan koripallokentälle keskeyttämään kahden nuorisojoukon välistä tappelua. Poliisi otti tilanteessa yhden ihmisen kiinni. Kun tätä kuljetettiin poliisiautolle, alkoi muu nuorisojoukko poliisin mukaan lähestyä poliisia uhkaavasti.

Poliisia kohti heitettiin kiviä ja pulloja sekä ammuttiin ilotulitusraketteja.

Paikan päällä oli lopulta noin 30 poliisipartiota rauhoittamassa tilannetta. Poliisi käytti tilanteessa kaasusumutinta varoitettuaan joukkoa useita kertoja.

– Kun tilanne jatkui uhkaavana eikä poliisin käskyjä noudatettu, poliisi joutui käyttämään kaasusumutetta. Arvioimme parinkymmenen henkilön altistuneen kaasulle, päivystävä tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Kirsi Kanth sanoo tiedotteessa.

Ohisalo: Tuomittavaa ja huolestuttavaa

Muutama poliisi loukkaantui lievästi ilotulitusraketeista. Osa poliisiautoista ja paikalla olleista yksityisautoista vaurioitui kivien heittelyn seurauksena.

Tapahtumaan otti kantaa myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) Twitterissä . Ohisalo esittää kiitoksensa Helsingin poliisille tilanteen rauhoittamisesta ja tuomitsee poliiseihin kohdistuneen väkivallan.

– Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen on tuomittavaa ja erityisen huolestuttavaa, kun viranomaisia loukkaantuu työtehtävissään. Toivon pikaista toipumista loukkaantuneille poliiseille, Ohisalo kirjoittaa.

Poliisin mukaan yksikään nuori ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Tilanteen kärjistymisen syy epäselvä

Tilanne rannalla rauhoittui noin tunti poliisin saapumisen jälkeen. Poliisin mukaan tässä vaiheessa ei ole tiedossa, miksi tilanne nuorten joukossa kärjistyi.

Tapahtumien kulkua pyritään poliisin mukaan ymmärtämään nuoria ja heidän vanhempiaan kuulemalla.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni viisi nuorta, joista neljä on edelleen kiinniotettuina. He ovat alle 18-vuotiaita miehiä. Yön tapahtumia tutkitaan rikosnimikkeillä virkamiehen välivaltainen vastustaminen ja vahingonteko.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut