Aseistamaton poliisi ammuttiin Uuden-Seelannin Aucklandissa – kaksi epäiltyä otettu kiinni

Poliisit eristivät alueen, jolla ampuminen tapahtui. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Uuden-Seelannin Aucklandissa tapahtuneessa ampumisessa on kuollut poliisi. Kyseessä on maan ensimmäinen poliisin kuolema virantoimituksessa yli kymmeneen vuoteen. Pääministeri Jacinda Ardern kuvasi tapahtumaa järkyttäväksi.

Tapahtumaketju alkoi, kun Masseyn esikaupungissa liikennettä valvonut poliisipartio pysäytti auton, jossa oli kaksi miestä. Toinen heistä otti esiin kiväärin ja ampui.

Toinen paikalla ollut poliisi haavoittui vakavasti jalkoihin. Lisäksi sivullinen henkilö loukkaantui jäätyään pakenevan auton alle.

Maan poliisipäällikkö Andrew Costerin mukaan kaksi epäiltyä on otettu kiinni ja ampumisessa mahdollisesti käytetty ase löytynyt. Costerin mukaan ampujan motiiveista ei ole tietoa, kertoi uutissivusto Stuff.

Uuden-Seelannin poliisit eivät normaalioloissa kanna asetta. Poliisien aseistamista harkittiin viimeksi viime viikolla, mutta päätettiin, ettei aseita oteta käyttöön.

Uuden-Seelannin aselakeja on tiukennettu tuntuvasti sen jälkeen, kun Christchurchissa tapahtui viime vuonna joukkoampuminen, jossa yksin toiminut äärioikeistolainen ampuja tappoi 51 ihmistä moskeijassa.

Maassa on vuoden 1890 jälkeen kuollut 23 poliisia virantoimituksessa. Edellinen tapaus oli vuodelta 2009.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut