Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Mies murhasi toisen miehen kirveellä Espoon Matinkylässä – oli syyntakeeton, joten määrättiin vankilan sijaan hoitoon

Espoon Matinkylässä toisen miehen väkivaltaisesti tappanut parikymppinen mies oli teon tehdessään syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan mies löi uhria täysin yllättäen kirveellä takaraivoon ja jatkoi lyömistä useita kertoja. Lisäksi hän löi uhria veitsellä rintaan.

Rikos tapahtui tuomitun miehen kotona viime syyskuussa.

Oikeuden mukaan henkirikos oli murha. Uhrin käsissä olleet vammat osoittivat oikeuden mukaan, että tämä oli yrittänyt puolustautua hyökkäykseltä.

– Samoin käräjäoikeus katsoo, että se, että väkivaltaa on osoitettu tehdyn asunnossa useammassa paikassa, osoittaa, että uhri on todennäköisesti pyrkinyt pakenemaan tilanteesta.

Verijälkiä oli oikeuden mukaan esimerkiksi asunnon olohuoneen pöydällä, ruokapöydän takaisella seinällä ja kylpyhuoneen edustalla. Uhrin ruumis löydettiin kylpyhuoneesta.

Uhrin kuoltua mies soitti hätäkeskukseen ja jäi odottamaan poliisia. Hätäkeskuspuhelussa mies kertoi tappaneensa toisen miehen kirveellä.

Mies kiisti murhan, mutta myönsi väkivallan tappona. Syytetty ei halunnut tulla kuulluksi käräjäoikeudessa, mutta esitutkinnassa hän oli kertonut poliisille kuulleensa ääniä, jotka käskivät tappamaan.

Koska 24-vuotias tuomittu todettiin syyntakeettomaksi, STT ei julkaise hänen nimeään. Vankeusrangaistuksen sijaan mies määrättiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.