Kuhertajagaselleille on syntynyt kolme vasaa, kierteissarvivuohille 9 kiliä – Korkeasaaren eläinlajeista 12 on saanut jälkikasvua kevään aikana

Korkeasaaressa on syntynyt harvinaisia kuhertajagaselleja. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Korkeasaaren eläintarhassa 12 eläinlajia on saanut jälkikasvua kevään aikana. Eläintarhan tiedotteen mukaan lisää on vielä odotettavissa.

Markhoreille eli kierteissarvivuohille on syntynyt peräti yhdeksän kiliä. Laji kuuluu eläintarhojen yhteiseen suojeluohjelmaan, ja sitä koordinoidaan Korkeasaaresta.

Metsäpeuroille syntyi yksi vasa, joka pääsee myöhemmin mukaan suomalaiseen luontoonpalautushankkeeseen. Kuhertajagaselleille on syntynyt kolme vasaa, ja tänä vuonna emo on imettänyt ne itse. Kahtena aiempana vuonna vasat ovat tarvinneet eläintenhoitajien apua.

Lisää iloisia perheuutisia odotetaan myöhemmin suokukoilta ja vikunjoilta. Myös muilla lajeilla on ollut sutinaa kevään aikana, mutta varmuutta poikasista ei ole vielä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut