Norppaliven viides tuotantokausi keräsi 1,2 miljoonaa katsontakertaa

Norppalive on kerännyt viiden viime kevään aikana yli 8 miljoonaa katsontakertaa. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

WWF:n Norppaliven viides tuotantokausi on päättynyt tältä vuodelta. Saimaannorppien 1. toukokuuta alkanutta suoraa lähetystä katsottiin tänä vuonna yhteensä 1,2 miljoonaa kertaa. Norppalive on kerännyt viiden viime kevään aikana yli 8 miljoonaa katsontakertaa.

– Kun avasimme Norppaliven, ennustimme näkevämme jälleen rauhallista ja leppoisaa köllöttelyä. Sitäkin pääsimme todistamaan, mutta ensimmäistä kertaa Norppaliven historiassa lähetyksessä nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze kertoo tämän vuoden lähetyksestä.

Norppaliven kuvaamalla kivellä nähtiin tänä keväänä kaikkiaan kolme eri saimaannorppaa.

Tällä kertaa ruudulla ei nähty lähetyksessä aiempina vuosina viihtynyttä Pullervo-norppaa. Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden mukaan Pullero on kuitenkin nähty hyvissä voimissa toisessa paikassa Saimaalla toukokuun aikana.

Norppalive on osa WWF:n Luontolive-sivustoa, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta.

– Kaikkien Luontoliven kamerahankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista tai uhattuina olevista luonnonvaraisista eläinlajeista ja innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun tarjoamalla omakohtaisia luontoelämyksiä virtuaalisesti, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.