Yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – kokonaismäärä väheni eilisestä Oysin kirjausvirheen takia

THL:n mukaan Suomessa on todettu yhteensä nyt 6 885 vahvistettua koronavirustartuntaa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu yhteensä 6 885 vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Sunnuntaina tartuntoja oli tiedossa 6 859, eli niiden määrä oli kasvanut 26:lla. Lauantain ja sunnuntain välillä tartuntaluku kasvoi 33:lla.

THL kertoi myös, että Suomessa todettiin maanantaina yksi uusi koronaan liittyvästä kuolemantapaus. THL:n ilmoittama kuolemantapausten kokonaismäärä 318 on kuitenkin edellispäivää pienempi, koska Oulun yliopistollinen sairaala (Oys) oli aiemmin kirjannut kolme kuolemantapausta liikaa. Sunnuntaina kerrottiin 320 kuolemantapauksesta.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä oli maanantaina pysynyt ennallaan, 68:ssa. Tehohoidossa oli kaikkiaan yhdeksän potilasta, yksi vähemmän kuin sunnuntaina.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien kokonaisilmaantuvuus on 124 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Alle yhdeksänvuotiailla 198 tartuntaa

Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5 021. Päijät-Hämeessä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime viikon maanantain jälkeen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi maanantaina. Alueella varmistettuja tartuntoja on 112 ja parantuneita 99.

Koko Suomen alueella parantuneita on THL:n tuoreen arvion mukaan noin 5 500.

Päiväkohtaisten tautitapausten määrä on vähentynyt selvästi kuukauden takaisesta. Esimerkiksi toukokuun puolivälin jälkeen uusia tartuntoja on todettu päivässä enimmillään noin 50. Vastaavaan aikaan huhtikuussa vahvistettiin noin 50–150 päivittäistä tautitapausta.

Eniten tautitapauksia on todettu 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, hieman alle 1 300. Tartuntoja on varmistettu runsaasti myös 20–29- sekä 30–39-vuotiailla, hieman yli 1 200 kummassakin ikäryhmässä. Yhdeksänvuotiailla tai tätä nuoremmilla koronavirustartuntoja on todettu 198.

Testattuja näytteitä oli maanantaihin mennessä yhteensä noin 185 400. Uusia näytteitä oli otettu edellispäivän jälkeen noin tuhat. Virustestauksen kapasiteetti on noin 9 600 testiä päivässä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut