THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä

Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on kuollut kaikkiaan 320 koronavirukseen sairastunutta ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolleiden määrä kasvoi eilisestä neljällä.

Vahvistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 6 859. Eilen tartuntoja oli tiedossa 6 826, eli niiden määrä on kasvanut 33:lla. Eilen vahvistettujen tapausten määrä kasvoi perjantaista 50 tartuntatapauksella.

Sairaalahoidossa on koko maassa 68 koronavirukseen sairastunutta ihmistä eli kolme vähemmän kuin eilen. Tehohoidossa on 10 ihmistä, kun eilen heitä oli 11.

Tartuntoja on Suomessa siis noin 124 sataatuhatta asukasta kohden. Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5 001.

Parantuneita on THL:n torstaisen arvion mukaan noin 5 500.

Tartunnat pudonneet monin paikoin

Ravintoloiden avaamiseen liittyvän valtioneuvoston taustamuistion mukaan yli puolessa Suomen maakunnista uusia koronavirustartuntoja todettiin toukokuun loppupuolella selvästi vähemmän kuin alkupuolella. Suunta on selvä etenkin siellä, missä tautitapauksia on ollut kevään aikana lukumääräisesti eniten eli Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Etelä-Savossa suunta oli kuitenkin päinvastainen: uusia todettuja tartuntoja oli toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla seitsemän, kun taas kuun alkupuoliskon tartuntamäärä jäi kolmeen.

Ahvenanmaalla rekisteröitiin yksi uusi koronavirustapaus toukokuun viimeisellä viikolla, kuun muilla viikoilla ei yhtään. Kaikkiaan Ahvenanmaalla on ollut noin 40 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Pohjois-Karjalassa ja Satakunnassa ei toukokuun aikana ole vahvistettu yhtään uutta koronavirustartuntaa, ilmenee valtioneuvoston taustamuistiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.